Kérdésed van?

Itt megtalálhatod rá a választ, nagy valószínűséggel másokban is felmerült már az elmúlt évek során. Ha mégsem találod meg a kielégítő megoldást, vedd fel velünk a kapcsolatot, és segítünk.

Hogyan foglalhatom le a hajót a Füredyachtnál?

A Füredyachtnál a neked tetsző és legkényelmesebb módon intézheted a hajófoglalásodat: ha pontosan tudod, mit szeretnél, válaszd ki a hajót és add le a foglalásodat online, ha kérdésed van vagy nem vagy biztos valamiben, foglalásodat telefonon is fogadjuk a 06-30-452-9879 vagy a 06-30-999-3229 telefonszámon, de akár írhatsz is nekünk.

Mikor kell kifizetnem a hajó bérleti díját?

A foglalási díj 50%-a előlegként a hajó lefoglalásakor, míg a díj fennmaradó 50%-a a bérlés megkezdése előtt 10 nappal átutalással fizetendő.

Fizethetek-e SZÉP Kártyával vagy bármilyen egyéb módon?

Igen, a Füredyachtnál SZÉP Kártyával is tudsz fizetni, a hajóbérlés összegét a SZÉP Kártya "szabadidő füléből" tudod rendezni. Egyszerű dolgod van, mivel mindhárom kibocsájtóval szerződésben állunk, így nálunk OTP, MKB vagy K&H SZÉP Kártyával is fizethetsz. Amennyiben ajándék utalványt vásároltál korábban vagy ezzel ajándékoztak meg téged, természetesen a Füredyacht ajándék utalványaink felmutatásával is teljesíthető a hajóbérlés díja.

Van bármilyen egyéb költségem a bérleti díjon felül?

A hajóbérlés díján felül további költség a kaució, amely a hajó átvételekor, készpénzben fizetendő. A kaució a bérlést követően természetesen visszajár, ha minden rendben volt a hajó átadásakor.

Ugyancsak számolnod kell a transit log díjával, mely a hajó végtakarításának összegét, a hajó tartályainak, kényelmi berendezéseinek szükséges feltöltését tartalmazza. A transit log összege az aktuális árlista szerint kerül felszámolásra.

Mi az a transit log díj és mit tartalmaz?

A transit log díj tartalmazza a hajó bérlése során felhasznált üzemanyag árát, a hajó takarítási díját, kézmosó szerek, wc papír, gázpalack újratöltést. A Füredyacht 1 óra üzemanyagot biztosít, az azon felüli fogyasztást a hajó leadásakor külön tudod pénzügyileg rendezni.

Mikor és hogyan vehetem át a hajót?

Szokásos módon vitorláshajóinkat a bérleti időszak első napján reggel 09.00-tól tudjuk átadni. Amennyiben igényled és előre jelzed, a hajó átadására már a bérleti időszakot megelőző napon is sor kerülhet, este 19.30-kor.

Minden esetben érdemes fél órával az érkezésed előtt bejelentkezned Sarang Lajosnál a 06-30-452-9879 számon vagy a Füredyacht irodánál a 06-30-999-3229 számon, hogy minden a lehető leggyorsabban menjen a hajó átvételekor.

Van autóparkolási lehetőség a hajóbérlés ideje alatt?

Igen, a Füredyachtnál fontosnak tartjuk az autód biztonságát, amíg vízen vagy, ezért bérelt hajónként egy autó díjtalan parkolását biztosítjuk a kikötőnkben.

Mennyire felszerelt a hajók konyhája?

Hajóink konyhai felszereltsége típustól függően változik, de gáztűzhely, elektromos főzőlap minden konyhában megtalálható. Hűtőszekrény, mosogató, folyóvíz, vízforraló, evőeszközök és egyéb praktikus konyhai felszerelés minden hajónkon az alapfelszereltség része.

Műszaki probléma, segítségkérés esetén mikor és kit hívhatok?

A te és a hajók biztonsága érdekében 0-24 órás telefonügyeletet tartunk az alábbi telefonszámokon, így bármikor hívhatsz minket:

A kényelmed és biztonságod megfelelő biztosítására szakképzett háttércsapattal rendelkezünk.

 

Mikor és hogyan kell visszaadnom a hajót?

Általában az átadáskor kitöltött szerződés szerinti napon 18.00-ig kell a bérelt hajó(ka)t leadnod az átadáskor sorravett felszerelésekkel együtt. Ha meghibásodást észleltél a bérlés során, kérjük, hogy azonnal jelezd, hogy legyen időnk javítani a hibát, és az utánad érkezőket is ugyanolyan minőségben tudjuk kiszolgálni, mint veled tettük.

Amennyiben igényled és előre megállapodunk, a szokásostól eltérő időpontban is van mód a hajó leadására.

A leadási, kikötési időpont előtt fél órával érdemes telefonon hívni minket, hogy a hajó kikötésében is a segítségedre lehessünk:

Tudok kérni extra takarítást is?

Természetesen van mód rá, hogy többnapos bérlés esetén a bérlésben foglalt takarításon felül extra takarítást vegyél igénybe, csupán annyi kérésünk van, hogy fél nappal előre jelezd felénk. Az extra takarítás díja 10.000 Ft / alkalom.

Hol szálljak meg, ha nem akarok a hajón aludni?

Amennyiben nem szeretnél a hjón éjszakázni, természetesen több lehetőség közül választhatsz. Báziskikötőnkben, az Uni Hotel szobaáraiból 20% kedvezményt biztosítunk, vagy megszállhatsz magán szállásadóknál, apartmanban vagy akár panzióban is, átlagosan 3 500 Ft / fő / éj körüli árakon. Amennyiben igényled, a szállásfoglalás intézésében is segítünk.

Van biztosítás a hajókon?

Természetesen minden hajónk rendelkezik felelősségbiztosítással, a 8 főnél nagyobb befogadóképességű hajóink a felelősségbiztosításon felül CASCO biztosítással is rendelkeznek.

Van a hajókon gyermekmellény?

Természetesen a hajóbérléshez minden méretben tudunk biztosítani gyermekmellényt a kívánt mennyiségben, ilyen jellegű igényedet elegendőa hajó átvételekor kell jelezni felénk a gyermek súlyának megjelölésével.

Mi történik, ha rossz az idő a bérlés időpontjában?

A Füredyachtnál a hajóbérlésekre Időjárás Garanciát vállalunk. Ez azt jelenti, hogy a vitorlázásra alkalmatlan napok foglalását egy későbbi, előre egyeztetett időpontra átteheted.

Mi van, ha részemről jön közbe valami, ami meghiúsítja a bérlést?

Az olyan esetekben, amikor előre nem látható akadályok miatt a bérlést a foglalás ellenére nem tudod megkezdeni, igyekszünk közösen, együtt gondolkodva megoldást megtalálni. Ha a hajó értékesíthető még, természetesen az előleget is visszaadjuk, illetve egy későbbi időpontban felhasználható.

Kell fizetnem a kikötőben töltött éjszakákért?

A hajóbérlés ideje alatt minden, a Füredyacht báziskikötőjében eltöltött éjszaka díjtalan. Másik kikötőkben 2-3 órás kikötés általában díjtalan, egy éjszaka díja pedig 7-10 000 Ft körül alakul. Vendéghelyek szempontjából a legideálisabb balatoni kikötők a BAHART Zrt. kikötői. A hajóinkban található pilot könyvből részletesen tájékozódhatsz a Balatonon található kikötőkről.

Hogyan jelentkezzünk be, ha másik kikötőben éjszakázunk?

Főszezoni időszakban a balatoni kikötők szabad kapacitásának feltérképezése érdekében érdemes telefonon előre érdeklődni a hajón található pilot könyvben szereplő telefonszámok egyikén.

Tudunk kapitányt kérni a hajóhoz? Ha igen, meddig van a hajón?

Amennyiben igényled, természetesen van mód kapitányi szolgáltatás igénybevételére. A kapitány szolgáltatás napidíja 30.000 Ft, melyet a bérlés díjával egyidőben tudsz rendezni. A szolgáltatás a bérlési napokon szokásos módon 9:00 és 17:00 között tart. Előzetesen egyeztetve egyéni időbeosztásban is megállapodhatunk.

Ha szeretnél teljes kényelemben vitorlázni, komplett vitorlástúráink közül is választhatsz.

Hol tudom ellenőrizni a bérlés idejére várható szelet?

Ha szeretnéd ellenőrizni, milyen szél várható a hajóbérlés ideje alatt, magad is megnézheted a WindFinder.com vagy a WindGuru.cz oldalon, de szívesen segítünk neked ebben is, ha felhívod Sarang Lajost a 06-30-452-9879 számon vagy a Füredyacht irodát a 06-30-999-3229 számon.

Van lehetőség gyakorlásra a hajó átvételekor?

A Füredyacht csapata örömmel segít a hajó megismerésében, kikötői manőverek gyakorlásában, a hajó kezelését gyakorlatban is szívesen bemutatjuk a nagyobb kényelem és biztonság érdekében.

Van a hajókon orrsugár kormány?

Minden, 31 lábnál nagyobb hajónkon van orrsugárkormány.

Van a hajókon bimini?

Igen, minden hajónkon van bimini.

Mikor érdemes reffelni?

"Amikor először eszedbe jut..." 🙂

Hajóink vitorlafelületének csökkentésére típusonként változó módon, két lehetőséged van:

  1. Rollreff | Mindkettő alapvitorla rollos, azaz besodrós rendszerű, ami a vitorlafelület fokozatmentes lecsökkentésére ad módot. Használatának szükségességét a hajónk ellenkormányzás ellenére szélbefutó hajlama jelzi.
  2. Bindereff | A nagyvitorlában lévő reffsorok lekötésével tudjuk nagyvitorlánk felületét csökkenteni.
Hol szabad horgonyozni a Balatonon?

A Balatonon a nagyhajók által szokásosan használt útvonal és a kikötők öblözetének kivételével bárhol lehet horgonyozni.

Az 5 ideális feltétel horgonyzáskor:

  1. Megfelelő horgony a meder anyagához
  2. Elegendő hely 360 fokos körbeforduláshoz
  3. Vízmélység min. 3 szorosával megegyező hosszúságú leengedett horgonykötél
  4. Szélvédett,hullámvédett vízterület
  5. Ne legyen hajóútban
Lehet éjszaka is vitorlázni a Balatonon?

Igen, kellő körültekintéssel és a hajó navigációs fényeinek használatával a Balatonon bármikor hajózhatsz éjszaka is.

Mikor használhatom a hajó motorját a Balatonon?

A hajó motorját a kikötés elősegítésére használhatod a kikötő 300 m-es körzetében, vészhelyzet elhárítása, teljes szélcsend vagy másodfokú viharjelzés esetén a legközelebbi kikötőbe történő behajózáshoz.

Hogyan tudok vizet és üzemanyagot utántölteni?

A bérlás megkezdésekor hajóinkat üzemanyaggal és vízzel feltöltve adjuk át, amennyiben ennek ellenére utántöltés szükséges, jelezd felénk telefonon, hogy megtaláljuk a legegyszerűbb megoldást:

Kérdésed van? Tedd fel!

Hívj! +36 30 452 9879 Írj e-mailt

Időjárás garancia

Hajózásra alkalmatlan az időjárás a bérlésed napján? Még emiatt sem kell aggódnod. Részletek az ÁSZF oldalon.

Fizethetsz Pihenőkártyával

Hivatalos elfogadóhelyként nálunk a hajóbérlésedet fizetheted OTP, K&H, MKB Széchenyi Pihenőkártyával.

0-24 Telefonszolgálat

A nap 24 órájában, a hét minden napján elérsz minket telefonon, így nincs az a helyzet, amit ne oldanánk meg neked.