Kérdésed van?

Itt akár megtalálhatod rá a választ, nagy valószínűséggel másokban is felmerült már az elmúlt évek során. Ha mégsem találod meg a kielégítő megoldást, vedd fel velünk a kapcsolatot, és segítünk.

A Füredyachtnál a neked tetsző és legkényelmesebb módon intézheted a túra és sport hajófoglalásodat: ha pontosan tudod, mit szeretnél, válaszd ki a hajót és add le a foglalásodat online, azok számára, akiknek kérdése van vagy nem biztosak valamiben, a foglalást telefonon is fogadjuk a 06-30-452-9879 vagy a 06-30-999-3229 telefonszámon, de akár írhatsz is nekünk.

A foglalási díj 50%-a előlegként a hajó lefoglalásakor, míg a díj fennmaradó 50%-a a bérlés megkezdése előtt 10 nappal átutalással fizetendő.

Velünk könnyűdolgod van, a Füredyachtnál több SZÉP Kártyával is van lehetőséged fizetni, a hajóbérlés összegét a SZÉP Kártya "szabadidő füléből" tudod rendezni. Egyszerű dolgod van, mivel mindhárom kibocsájtóval szerződésben állunk, így nálunk OTP, MKB vagy K&H SZÉP Kártyával is fizethetsz. Amennyiben egy ajándék utalványt vásároltál korábban vagy ezzel ajándékoztak meg téged, természetesen a Füredyacht ajándék utalványaink felmutatásával is teljesíthető a hajóbérlés díja.

A hajóbérlés díján felül további költség a kaució, amely a hajó átvételekor, készpénzben fizetendő. A kaució a bérlést követően természetesen visszajár, ha minden rendben volt a hajó átadásakor.

Ugyancsak számolnod kell a transit log díjával, mely a hajó végtakarításának összegét, a hajó tartályainak, kényelmi berendezéseinek szükséges feltöltését tartalmazza. A transit log összege az aktuális árlista szerint kerül felszámolásra.

A transit log díj tartalmazza a hajó takarítási díját, kézmosó szerek, wc papír, gázpalack újratöltést. Az üzemanyag fogyasztást a hajó leadásakor külön tudod pénzügyileg rendezni.

Szokásos módon a hajók a bérleti időszak első napján reggel 09.00-tól átadhatók. Amennyiben igényled és előre jelzed, a hajó átadására már a bérleti időszakot megelőző napon is sor kerülhet, este 19.30-kor, melynek bérleti időszakon kívül eső extra használati díja 30.000 Ft / éj.

Minden esetben érdemes fél óra, órával az érkezésed előtt bejelentkezned Sarang Lajosnál a 06-30-452-9879 számon vagy a Füredyacht irodánál a 06-30-999-3229 számon, hogy minden a lehető leggyorsabban menjen a hajó átvételekor.

Igen, a Füredyachtnál fontosnak tartjuk az autód biztonságát, amíg vízen vagy, ezért bérelt hajónként egy autó ideális, biztonságos és díjtalan parkolását biztosítjuk a kikötőnkben.

Hajóink konyhai felszereltsége típustól függően változik, de gáztűzhely, elektromos főzőlap minden konyhában megtalálható a 20 láb feletti hajók esetében. Hűtőszekrény, mosogató, folyóvíz, vízforraló, evőeszközök és egyéb praktikus konyhai felszerelés minden hajónkon az alapfelszereltség része.

A te és a hajók biztonsága érdekében 0-24 órás telefonügyeletet tartunk az alábbi telefonszámokon, így bármikor hívhatsz minket:

A kényelmed és biztonságod megfelelő biztosítására szakképzett háttércsapattal rendelkezünk.

Általában az átadáskor kitöltött szerződés szerinti napon 18.00-ig kell a bérelt hajó(ka)t leadnod az átadáskor sorravett felszerelésekkel együtt. Ha meghibásodást észleltél a bérlés során, kérjük, hogy azonnal jelezd, hogy legyen időnk javítani a hibát, és az utánad érkezőket is ugyanolyan minőségben tudjuk kiszolgálni, mint veled tettük.

Amennyiben igényled és előre megállapodunk, a szokásostól eltérő időpontban is van mód a hajó leadására.

A leadási, kikötési időpont előtt fél órával érdemes telefonon hívni minket, hogy a hajó kikötésében is a segítségedre lehessünk:

Természetesen van mód rá, hogy hosszú, többnapos bérlés esetén a bérlésben foglalt takarításon felül extra belső takarítást vegyél igénybe, csupán annyi kérésünk van, hogy fél nappal előre jelezd felénk. Az extra takarítás díja 10.000 Ft / alkalom.

Amennyiben nem szeretnél vízi szállásként a hajón éjszakázni, természetesen több lehetőség közül választhatsz. Báziskikötőnkben, az Uni Hotel szobaáraiból 20% kedvezményt biztosítunk, vagy megszállhatsz magán szállásadóknál, apartmanban vagy akár panzióban is, átlagosan 3 500 Ft / fő / éj körüli árakon. Amennyiben igényled, a szállásfoglalás intézésében is segítünk.

Természetesen minden hajónk rendelkezik felelősségbiztosítással, a 8 főnél nagyobb befogadóképességű hajóink a felelősségbiztosításon felül CASCO biztosítással is rendelkeznek.

Természetesen a hajóbérléshez minden méretben tudunk biztosítani gyermekmellényt a kívánt mennyiségben, ilyen jellegű igényedet elegendő a hajó átvételekor jelezni felénk. A gyermek súlyát mindenképpen tüntesd fel.

A Füredyachtnál a hajóbérlésekre Időjárás Garanciát vállalunk. Ez azt jelenti, hogy a vitorlázásra alkalmatlan napok foglalását egy későbbi, előre egyeztetett időpontra átteheted.

Az olyan esetekben, amikor előre nem látható akadályok miatt a bérlést a foglalás ellenére nem tudod megkezdeni, igyekszünk közösen, együtt gondolkodva megoldást megtalálni. Ha a hajó értékesíthető még, természetesen az előleget is visszaadjuk, illetve egy későbbi időpontban felhasználható.

A hajóbérlés ideje alatt minden, a Füredyacht báziskikötőjében eltöltött éjszaka díjtalan. Másik kikötőkben 2-3 órás kikötés általában díjtalan, egy éjszaka díja pedig 7-10 000 Ft körül alakul. Vendéghelyek szempontjából a legideálisabb balatoni kikötők a BAHART Zrt. kikötői. A hajóinkban található pilot könyvből részletesen tájékozódhatsz a Balatonon található kikötőkről.

Főszezoni időszakban a balatoni kikötők szabad kapacitásának feltérképezése érdekében érdemes telefonon előre érdeklődni a hajón található pilot könyvben szereplő telefonszámok egyikén.

Igény esetén, vagy ha nem rendelkezel vezetői engedéllyel, természetesen van mód kapitány szolgáltatás igénybevételére, hiszen a hajók vezetői engedély nélkül nem vezethetők. A kapitány szolgáltatás napidíja 40.000 Ft, melyet a bérlés díjával egyidőben tudsz rendezni. A szolgáltatás a bérlési napokon szokásos módon 9:00 és 17:00 között tart. Előzetesen egyeztetve egyéni időbeosztásban is megállapodhatunk.

Ha szeretnél egy kapitánnyal ellátott, kényelmes hajón vitorlázni, komplett vitorlástúráink közül is választhatsz.

Ha szeretnéd ellenőrizni, milyen szél várható a hajóbérlés ideje alatt, magad is megnézheted a WindFinder.com vagy a WindGuru.cz oldalon, de szívesen segítünk neked ebben is, ha felhívod Sarang Lajost a 06-30-452-9879 számon vagy a Füredyacht irodát a 06-30-999-3229 számon.

A Füredyacht csapata örömmel segít a hajó megismerésében, kikötői manőverek gyakorlásában, a hajó kezelését gyakorlatban is szívesen bemutatjuk a nagyobb kényelem és biztonság érdekében.

Minden, 31 lábnál nagyobb hajónkon van orrsugárkormány.

Igen, minden hajónkon van bimini.

"Amikor először eszedbe jut..." 🙂

Hajóink vitorlafelületének csökkentésére típusonként változó módon, két lehetőséged van:

  1. Rollreff | Mindkettő alapvitorla rollos, azaz besodrós rendszerű, ami a vitorlafelület fokozatmentes lecsökkentésére ad módot. Használatának szükségességét a hajónk ellenkormányzás ellenére szélbefutó hajlama jelzi.
  2. Bindereff | A nagyvitorlában lévő reffsorok lekötésével tudjuk nagyvitorlánk felületét csökkenteni.

A Balatonon a nagyhajók által szokásosan használt útvonal és a kikötők öblözetének kivételével bárhol lehet horgonyozni.

Az 5 ideális feltétel horgonyzáskor:

  1. Megfelelő horgony a meder anyagához
  2. Elegendő hely 360 fokos körbeforduláshoz
  3. Vízmélység min. 3 szorosával megegyező hosszúságú leengedett horgonykötél
  4. Szélvédett,hullámvédett vízterület
  5. Ne legyen hajóútban

Igen, kellő körültekintéssel és a hajó navigációs fényeinek használatával a Balatonon bármikor hajózhatsz éjszaka is, ez nem okozhat gondot.

A hajó motorját a kikötés elősegítésére használhatod a kikötő 300 m-es körzetében, vészhelyzet elhárítása, teljes szélcsend vagy másodfokú viharjelzés esetén a legközelebbi kikötőbe történő behajózáshoz. Mindig figyelj az üzemanyag mennyiségére, hogy ne motorcsónak vontasson vissza a kikötőbe.

A bérlás megkezdésekor hajóinkat üzemanyaggal és vízzel feltöltve adjuk át, amennyiben ennek ellenére nagyobb utántöltés szükséges, jelezd felénk telefonon, hogy megtaláljuk a legegyszerűbb megoldást:

Kérdésed van? Tedd fel!

Hívj! +36 30 452 9879

Időjárás garancia

Nem tudod használni a vitorlás vagy motoros hajót az alkalmatlan időjárás miatt? Van megoldás. Részletek az ÁSZF oldalon.

Fizethetsz Pihenőkártyával

Hivatalos elfogadóhelyként nálunk a vitorlázás után fizethetsz OTP, K&H, MKB Széchenyi Pihenőkártyával.

0-24 Telefonszolgálat

Szükség esetén a nap 24 órájában, a hét minden napján elérsz minket a megadott elérhetőségek bármelyikén, hogy segítségedre lehessünk.